Postcafé

postcafé is vanwege de Coronacrisis op dit moment gesloten

Maar u kunt wel worden geholpen als u een zeer dringende vraag heeft.

U dient zich hiervoor aan te melden en een afspraak te maken via 0113-277 111.

                                                                                                                                                  

   

 

Vind je de post die je ontvangt vaak moeilijk te lezen? Is de taal die in brieven staat te ingewikkeld voor je om te begrijpen? Gooi je de post het liefst op een stapeltje, om het helemaal niet te lezen? Stapelt de post zich steeds meer op?

Als dat zo is, ben je niet de enige! Er zijn veel mensen die moeite hebben met het lezen van officiële brieven. Het is niets om je voor te schamen. Maar als je de post laat liggen, kunnen er wel problemen ontstaan. Kom dan gerust naar het Postcafé.

 

Een Postcafé is een plek waar je samen met vrijwillige medewerkers de post kan doornemen. Je kan er met je stapel post naar toe. Medewerkers leggen je dan in gewone taal uit wat er precies in de brief staat. Brieven bijvoorbeeld van de Gemeente, Zeeuwland, de Verzekering, de Belastingdienst.

 

Het Postcafé is in het gebouw van 4SD/De Ruilwinkel aan de Calandweg in Zierikzee. Daar zijn elke maandagochtend de deuren geopend tussen 9.30 – 11.30 uur.

 

Het Postcafé is er voor alle inwoners van Schouwen-Duiveland. De hulp is gratis en de medewerkers gaan natuurlijk heel vertrouwelijk met je brieven om.

 

In het Postcafé kan je ook andere mensen ontmoeten. Misschien hebben zij wel dezelfde moeite met lezen als jij. Contact met elkaar is belangrijk, maar ook gezellig. De koffie staat daarom klaar voor je in het Postcafé.

 

Heb je vragen? Neem contact op met Mels Hoogenboom of Petra Ruitenbeek van SMWO: 0111- 453 444. Of met het Taalloket Zierikzee: 0111 - 414 548.

 

Het Postcafé is een initiatief van SMWO en Bibliotheek Oosterschelderegio.

 

(foto Marieke Mandemaker)