Postcafé

postcafé is er voor u!

Elke Maandagochtend geopend van 9.30 uur tot 11.30 uur

 

   

 

Vindt u de post die u ontvangt vaak moeilijk te lezen? Is de taal die in brieven staat te ingewikkeld voor u om te begrijpen? Gooit u de post het liefst op een stapeltje, om het helemaal niet te lezen? Stapelt de post zich steeds meer op? Of heeft u moeite met een computer? Kunt u formulieren niet op de computer invullen?

 

Als dat zo is, bent u niet de enige! Er zijn veel mensen die moeite hebben met het lezen van officiële brieven of niet met een computer overweg kunnen. Het is niets om je voor te schamen. Maar als u de post laat liggen, kunnen er wel problemen ontstaan. Kom dan gerust naar het Postcafé.

 

Het Postcafé is een plek waar u samen met vrijwillige medewerkers de post kan doornemen. U kunt er met de stapel post naar toe. Medewerkers leggen dan in gewone taal uit wat er precies in de brief staat. Brieven bijvoorbeeld van de Gemeente, Zeeuwland, de Verzekering, de Belastingdienst.

 

Ook als u officiële formulieren moet invullen, maar daar moeite mee heeft, kunnen de vrijwilligers u helpen. Inschrijving bij ZuidWestWonen, de kwijtschelding van SaBeWa of aanvragen van financiële ondersteuning van de gemeente; voor al deze zaken kunt u bij het Postcafé terecht.

 

Het Postcafé is in het gebouw van 4SD/De Ruilwinkel aan de Calandweg in Zierikzee. Daar zijn elke maandagochtend de deuren geopend tussen 9.30 – 11.30 uur.

U moet wel vooraf een afspraak maken via ons telefoonnummer van het SMWO-kantoor in Goes: 0113 - 277 111

 

Het Postcafé is er voor alle inwoners van Schouwen-Duiveland. De hulp is gratis en de medewerkers gaan natuurlijk heel vertrouwelijk met uw brieven om.

 

Heeft u vragen? Neem contact op met Mels Hoogenboom van SMWO: 06-1952 48 67.

 

 

(foto Marieke Mandemaker)