Kinderburgemeester

Stan aan het woord

"Hallo allemaal ik ben Stan van der Wekken de kinderburgemeester van Schouwen-Duiveland.

Ik wou kinderburgemeester worden omdat ik benieuwd was wat het inhield een omdat ik politiek sowieso heel interessant vind. Na de gedachte: “het lijkt me leuk om kinderburgermeester te zijn’’ kwam het nog uit ook. De verkiezingen in het gemeentehuis waren heel spanend maar ondanks de spanning ging het heel goed een nu ben ik al zo’n half jaar kinderburgemeester sinds oktober.

Ik heb in dat half jaar al veel activiteiten gehad zoals de intocht van sinterklaas waar ik een

speech moest geven wat ik ook op andere activiteiten moest doen zoals bij de boomfeestdag wat ik moest openen samen met de wethoudster en zo gaat het maar door. Ik zit kwa activiteiten al dik in de 20 maar ik ben er 100% zeker van dat ik er heel wat vergeten ben bij op te tellen. Ik heb voor de komende tijd ook alweer zo´n 6 dingen in de agenda staan en de aanvragen stromen binnen. 1 van die 6 dingen is mijn eigen spelletjes middag. Dit moest ik bedenken voor de verkiezingen alle kandidaten moesten iets bedenken wat ze het komende jaar wilden uitvoeren als ze kinderburgemeester zouden worden. Ik kwam op het idee om een spelletjesmiddag te organiseren met oude mensen en kinderen. Want ouderen zijn steeds vaker eenzaam en kinderen zitten te vaak achter de tablet of computer. Dus door zo´n spelletjesmiddag wordt dat beiden tegen gegaan. Nu is de eerste spelletjesmiddag al geweest en die pakte succesvol uit kortom een kinderburgermeester zijn is druk maar wel heel leuk!"

 

De Kinderburgemeester zal een jaar lang op pad gaan en diverse evenementen bezoeken en toespraken houden. Het ontvangen van Sinterklaas in Zierikzee, het openen van een straô-feest of een lint doorknippen bij de kinderkledingbeurs zijn allemaal activiteiten die op het programma kunnen staan van de Kinderburgemeester.

 

De gebeurtenissen van de Kinderburgemeester zijn te volgen via de website www.facebook.com/KinderburgemeesterSchouwenDuiveland

 

Uitnodigingen voor de aanwezigheid van de Kinderburgemeester kunnen gemaild worden naar Stefan Babic, s.babic@smwo.nl