Ontmoeting & delen na verlies van een dierbare

Rouwbelevingsgroep 2022

Wij hopen dat wij dit (na)jaar een groep te kunnen starten. We moeten uiteraard wel een slag om de arm houden omdat de mogelijkheden afhankelijk zijn van de ontwikkelingen op het gebied van Corona. Voor actuele informatie kunt u contact opnemen met onderstaand contact adres.

Informatie over de groep

De groep komt op 8 opeenvolgende woensdagmiddagen bij elkaar in het Odensehuis in Zierikzee. De exacte data worden bekend gemaakt zodra de doorgang definitief is. U kunt zich nog aanmelden voor deze groep.

De groep is bedoeld voor mensen die moeite hebben om na een geleden verlies door overlijden van een dierbare, hun leven weer op te pakken. 

Als u het gevoel hebt dat u “vast blijft zitten” in uw verdriet, u moeite hebt om in het ritme van de dag te komen of als u zich eenzaam of onbegrepen voelt en uw omgeving eigenlijk vindt dat u “uw leven nu maar weer eens op moet pakken” dan is de rouwgroep misschien wel wat voor u.

U werkt gedurende deze 8 weken met een programma aan uw rouw en verlies. Na deelname aan de groep volgt er bij de laatste bijeenkomst een evaluatie waarin samen met u besproken wordt of u de deelname als voldoende heeft ervaren om weer verder te kunnen.

 

Voorafgaand aan de vorming van een nieuwe groep voeren wij een persoonlijk gesprek om te kijken of de groep aansluit bij uw behoefte. Dit gesprek en uw deelname is altijd vrijblijvend en verplicht u tot niets. Deelname is gratis.

Voor aanmelding of meer informatie zie onderstaande gegevens.

 

Ter overbrugging tot de start van de groep kunt u vrijblijvend deelnemen aan de maandelijkse inloop: zie “inloop ochtend”

SMWO Schouwen-Duiveland / m.ketting@smwo.nl  of  t.ivancheva@smwo.nl

of telefonisch 0111 453 444  of   06 578 122 64

 

Inloop ochtend 

De inloop is voor iedereen die op zoek is naar een plaats waar het delen van het verdriet over het verlies van een dierbare mag. Het zijn gesprekken met een lach en een traan.

Als u in deze groep voor de eerste keer of ter kennismaking mee wilt doen, dan is het fijn als u zich even aan wilt melden bij Marianne Ketting.

De groep varieert in aantal en samenstelling en bestaat gemiddeld uit 4 tot 6 deelnemers en loopt het hele jaar door. Uw verlies mag recent zijn maar mag ook langere tijd geleden zijn. Uw behoefte aan het delen van uw verlies staat voorop. U hoeft niet deel te hebben genomen aan een rouwgroep.

Wilt u liever eerst een individuele gesprek dan kan dit ook.

Dit kan doormiddel van een huisbezoek of een afspraak op kantoor maar kan ook met een wandeling. Er wordt in een aangepast en rustig tempo gewandeld. Het gaat dus niet om het tempo of afstand maar vooral het buiten in de natuur zijn. U bent altijd vrij om uw voorkeur aan te geven.  

Dus, iedere 2e woensdagochtend van de maand is de inloopochtend van 10.00 tot 11.30 uur waar mensen met een verlieservaring van dierbare terecht kan. We maken gebruik van de ruimte in het Odensehuis aan de Grevelingenstraat 2 in Zierikzee.

Als u het prettig vindt om bij een eerste bezoek iemand mee te nemen die het voor u wat gemakkelijker maakt om deze stap te nemen, dan is ook deze persoon van harte welkom. Niets moet en (bijna) alles kan! De koffie en thee zullen klaar staan!  

Aanmelden is in principe niet nodig maar is wel fijn. De deelname is gratis. Voor meer informatie m.ketting@smwo.nl of 0111- 453 444 / 06 578 122 64