Inloop ochtend

Ontmoeting & delen na verlies van een dierbare

 

Afgelopen april 2017 is er vanuit SMWO een rouwgroep van start gegaan met 6 deelnemers.

Gedurende de bijeenkomsten kwam er naar voren dat met name de deelbaarheid van het verlies met mensen die het zelfde hadden meegemaakt, als van toegevoegde waarde werd beleefd.

De deelnemers ervoeren de groep als een ontstane vriendschap. Men had aan een half woord vaak voldoende om elkaar te begrijpen en zij konden emoties delen zonder het gevoel te krijgen zich te moeten verantwoorden.

 

Waar de deelnemers vooral tegen op zagen bij het beëindigen van deze 8 middagen, was het elkaar niet meer actief te ontmoeten en wederom terug te gaan in de eenzaamheid van hun gemis en verlies.

De groepsleden gaven aan, dat het fijn zou zijn als er een vast ritme zou zijn in het blijven ontmoeten van elkaar maar dat dit lastig is om dit zelf te moeten organiseren.

Het idee van het creeren van een vast ruimte waar men elkaar en daarbij anderen met een verlies ervaring eens in de maand kan treffen sprak aan.

 

Iedere 2e woensdagochtend van de maand is er een inloopochtend waar iedere inwoner van schouwen-Duiveland met een verlieservaring van dierbare terecht kan. Niets moet maar de koffie en thee staat klaar

De ruimte van het Odensehuis, die er gebruikt is voor de middagen van de rouwgroep, is als erg plezierig ervaren. Het is een huiselijke en rustige ruimte met voldoende parkeergelegenheid en centraal op het eiland.

 

De inloop is voor iedereen die op zoek is naar een plaats waar het delen van het verdriet over het verlies van een dierbare mag.

 

De inloop, één keer per maand op de woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur worden gepland in de ruimte van het Odensehuis aan de Grevelingenstraat 2 in Zierikzee. Zie de agenda voor de andere data.

Aanmelden is niet nodig en de deelname is gratis. Voor meer informatie m.ketting@smwo.nl of 0111-453444