On The Rox net zo fris als Oranje!

Afgelopen vrijdag, 13 juni, was het tweede ‘On The Rox’ feest van dit jaar voor jongeren van 12, 13, 14 en 15 jaar.

Terwijl in andere kroegen het bier rijkelijk vloeide toen het Nederlands elftal een monsterzege behaalde op Spanje, ging het er op de dansvloer van Pinky’s in Renesse een stuk ‘frisser’ aan toe! De feestgangers keken naar de wedstrijd, dansten aangespoord door Roxy en MC Ruviene op de tracks DJ Basje en zongen mee met de onder jongeren razend populaire rapper Jayh. Ook Jayh benadrukte tijdens zijn optreden dat je écht geen alcohol nodig hebt om helemaal los te kunnen gaan!

On The Rox party’s

Al sinds 2012 organiseert 125Procent On The Rox-feesten voor jongeren van Schouwen-Duiveland. Het is altijd vol en de hele avond wordt gedanst en gefeest! En omdat deze keer het Nederlands elftal de eerste WK-wedstrijd speelde, had On The Rox een oranje tintje. En na de overwinning ging het dak er natuurlijk helemaal af! 

Laat ze niet verzuipen

Dit jaar werd On The Rox georganiseerd met een volledige ketenaanpak. Het jongerenwerk van SMWO en medewerkers van Indigo waren aanwezig om jongeren voor te lichten. Ze organiseerden een blaastest aan de deur en gingen in gesprek met de jonge bezoekers. 

Veilig stappen

Een On The Rox feest is een alcohol- en drugsvrije uitgaansavond voor jongeren. De crew let extra op en zet een geweldige sfeer neer waardoor jongeren geen verdovende middelen nodig hebben om een leuke avond te hebben. Door de uitgebreide ketenaanpak is het gelukt om met On The Rox dit jaar voorlichting te bieden over alcohol, drugs en veilig vrijen. Ook beïnvloedt het concept van On The Rox jongeren op deze thema’s positief in hun gedrag. On The Rox creëert een community voor, tijdens en na het feest, waarin jongeren zich (genoeg) op hun gemak voelen om zonder verdovende middelen plezier te hebben en dat zij leren dat ze zonder deze middelen plezier kunnen hebben en zich wapenen tegen de groepsdruk om op andere avonden ook niet (veel) te drinken. De organisatie voert dit concept voor de volle honderd procent door: alle alcohol wordt verwijderd achter de bars en alcoholreclames worden afgeplakt. Jongeren die voor 12 uur naar huis wilden, werden begeleid naar de auto van hun ouders en sommigen zijn zelfs persoonlijk thuisgebracht door de crew van On The Rox en Pinky’s.

 

Voor meer informatie en foto’s, kijk op www.facebook.com/ontheroxrenesse

 

Terug naar overzicht