Eenzaamheid onder jongeren

In het kader van de Week tegen de Eenzaamheid hebben wij Gerine Lodder uitgenodigd om een lezing te verzorgen over "Eenzaamheid onder jongeren". Veel jongeren worstelen namelijk met eenzaamheid. Onderzoeker Gerine Lodder vraagt actief aandacht voor dit probleem.

 

Als ontwikkelingspsycholoog aan Tilburg University verricht zij dagelijks onderzoek naar eenzaamheid onder jongeren. Een onderwerp dat volgens haar nog altijd onderbelicht is. Waar eenzaamheid onder ouderen inmiddels stevig op de maatschappelijke en politieke agenda staat, daar moet de eenzame jongere strijden voor erkenning.

 

“De impact van eenzaamheid is groot. Mentaal kan het leiden tot depressies, sociale angst en een laag zelfvertrouwen. Fysiek kan het leiden tot een slechte nachtrust, overmatig gebruik van drank en drugs, hart- en vaatziekten. We beseffen steeds meer dat eenzaamheid echt ongezond is. Je kunt het vergelijken met de impact van roken of obesitas.”

 

Professionals die met jongeren werken, leerkrachten, ouders en andere belangstellenden nodigen wij van harte uit om deze lezing bij te wonen op woensdag 2 oktober om 15.00 uur in het gemeentehuis van Zierikzee. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Graag vooraf aanmelden via info@smwosd.nl

Terug naar overzicht