De Week van de Jonge Mantelzorger: Niet te missen…

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Het zorgen voor een ander ervaren zij als normaal en het geeft ook voldoening, daarentegen kan het ook zwaar zijn. Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken is het jaarlijks van 1 tot en met 7 juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger. Ook op Schouwen-Duiveland wil SMWO de jonge mantelzorger in beeld krijgen om passende hulp te kunnen bieden als het zorgen teveel wordt.

Vaak beseffen jonge mantelzorgers en mensen uit hun omgeving niet dat zij opgroeien in een situatie die anders is dan die van de meeste mensen. Het zorgen lijkt voor hen vanzelfsprekend en verloopt vaak vanzelf. Toch is het goed om stil te staan bij de gevolgen van deze zorgsituatie in het leven van een jong persoon.

SMWO wil voor deze jongeren een aanspreekpunt zijn. Een gesprek is altijd vrijblijvend en verplicht tot niets. Maar het delen van je zorg kan zeker bijdragen aan een fijner leven.

Op donderdagavond 2 juni op de locatie 4SD in Zierikzee om 19.00 uur, zal door middel van een sportieve activiteit deze week afgetrapt worden.

Voor meer info m.ketting@smwo.nl.

Terug naar overzicht