Dag van de Mantelzorg 2019

Jaarlijks wordt op 10 november in heel Nederland de Dag van de Mantelzorg onder de aandacht gebracht. De dag is bedoeld om erkenning en waardering te vragen voor het werk van mantelzorgers.

 

Tot nu toe is dit een jaarlijkse aanmelding voor een bloemetje met daarbij de mogelijkheid tot het aanvragen van het mantelzorgcompliment, een bedrag van € 75 bij de gemeente.

 

Of dit in 2019 wederom op deze wijze georganiseerd wordt is nog niet bekend. Zodra hier meer duidelijkheid over is dan vermelden wij dit op deze pagina en komt er een artikel in de Wereld Regio op de maandelijkse pagina van SMWO. 

Om wie gaat het? 

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis.

Mantelzorgers zijn géén beroepsmatige zorgverleners of vrijwilligers maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie zij zorgen.

Mantelzorg is niet de alledaagse zorg voor bijvoorbeeld een gezond kind.

Voor het bloemetje moet de mantelzorger woonachtig zijn op Schouwen-Duiveland.

Wist u dat

  • In Nederland 3,5 miljoen mensen van 18 jaar en ouder mantelzorg verlenen.
  • 450.000 mantelzorgers zich zwaar belast of zelfs overbelast voelen. Dit zijn de mantelzorgers die 24 uur per dag zorg geven.