Week tegen eenzaamheid

In Nederland voelt meer dan een miljoen mensen zich sterk eenzaam. Door vergrijzing, ontkerkelijking en individualisering krijgen zij het gevoel ‘er niet bij te horen’. Minder contacten leidt er vaak toe, dat je wereldje letterlijk en figuurlijk kleiner wordt. Ook gezondheidsproblemen kunnen een gevolg zijn van een gevoel van eenzaamheid.

Dit jaar organiseert SMWO in de Week tegen Eenzaamheid  de Taartjesdag en een Rondje Schouwen-Duiveland.

Door de grote belangstelling is het niet meer mogelijk om iemand op te geven voor het Rondje Schouwen-Duiveland

Op 5 en 6 oktober in de middag wordt een Rondje Schouwen-Duiveland georganiseerd. De drie verschillende routes worden gereden door vrijwilligers en voert langs leuke en markante plaatsen op Schouwen-Duiveland. De mensen worden thuis door de vrijwilligers opgehaald. Er is een ritje over oost, west of midden Schouwen-Duiveland. Er is een koffiestop met wat lekkers bij de Heerenkeet. Aan dit Rondje Schouwen-Duiveland zijn geen kosten verbonden.

Ervaart u gevoelens van eenzaamheid en wilt u graag mee voor een rondje over het eiland, of kent u iemand waarvoor dit geldt?

 

 

Heeft u een auto en zou u op één van deze twee middagen kunnen rijden als vrijwilliger? Dan hopen we dat u zich voor deze activiteit gaat aanmelden om mee te werken aan deze voor deelnemers onvergetelijke dag. Er is vergoeding voor de benzinekosten.

Helpt u mee? Vul dan het opgaveformulier voor de vrijwilliger in!

Taartjesdag

Eten is een leuke en vaak gezellige manier om bij elkaar te komen. U kunt voor Taartjesdag een persoon die gevoelens van eenzaamheid ervaart blij maken met een bezoekje en samen een heerlijk taartje eten. Na aanmelding kunt u deze gratis taartjes op de aangegeven dag bij een door u gekozen bakker in de buurt ophalen.
Taartjesdag(en) vindt plaats van vrijdag 30 september t/m woensdag 5 oktober. Samen een taartje eten is veel leuker dan alleen! Brengt u ook een bezoekje aan iemand die het nodig heeft? Bestel dan de taartjes!

Aanmelden voor de taartjesdag is niet meer mogelijk

 

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Mels Hoogenboom 0111-453444.