Verkiezing Kinderburgemeester 2019

Wat leuk je te mogen ontvangen op onze pagina “verkiezingen kinderburgemeester 2019-2020

 

Tijdens de Verkiezing van Kinderburgemeester 2017-2018 is Stan van der Wekken gekozen tot Kinderburgemeester van Schouwen-Duiveland. In november 2018 is Stan herkozen voor het schooljaar 2018-2019.

 

Ieder najaar wordt de verkiezing voor een nieuwe kinderburgemeester gehouden. De verkiezing van een nieuwe kinderburgemeester vindt altijd plaats in het Gemeentehuis van Schouwen-Duiveland in Zierikzee. Kandidaten die zich hebben opgegeven en kans willen maken op het plekje naast Burgemeester Rabelink presenteren zich daar dan, in de burgerzaal op een creatieve manier. Filmpjes, powerpoint presentaties, geschreven brieven, foto’s vol ideeën en overtuiging waarom juist jij kinderburgemeester wil worden, bijna alles kan.

 

Het zou leuk  als je mee wilt doen. Misschien ben jij wel een goede kinderburgemeester of ken je iemand die dit zou zijn. Misschien wel iemand bij jou in de klas.                                                                          

 

De Kinderburgemeester zal een jaar lang op pad gaan en diverse evenementen bezoeken en toespraken houden. Leuke dingen doen hoort er natuurlijk ook bij. Het ontvangen van Sinterklaas in Zierikzee, openen van een straô-feest of een lint doorknippen bij de kinderkledingbeurs zijn allemaal activiteiten die op het programma kunnen staan van de Kinderburgemeester. 

 

Het is niet zomaar dat we een kinderburgemeester hebben op Schouwen Duiveland.De kinderburgemeester zet zich in voor leuke maar soms ook serieuze zaken. Van de kinderburgemeester word verwacht dat hij of zij zelf een project verzint. Wat wil jij veranderen of aanpakken op Schouwen-Duiveland? En hoe ga je dat doen?

 

Kortom, het is erg leuk maar het kan ook serieus zijn. Eén ding is zeker, je leert er veel van.

Op woensdagmiddag 6 novemer 2019 zal de verkiezing plaatsvinden in het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland in Zierikzee.Tot en met 6 oktober kan je je inschrijven.

We wensen je heel veel succes.

 

De gebeurtenissen van de Kinderburgemeester zijn te volgen via de website www.facebook.com/KinderburgemeesterSchouwenDuiveland

 

Uitnodigingen voor de aanwezigheid van de Kinderburgemeester kunnen gemaild worden naar Stefan Babic, s.babic@smwo.nl

 

U kunt alleen documenten en afbeeldingen uploaden

Ja, ik wil me opgeven voor de verkiezing van de kinderburgemeester

Graag een duidelijke foto van jezelf bijvoegen: