Stapavond voor ouders

 

Tijdens deze avond hebben ouders de kans om te zien waar de jeugd van Schouwen-Duiveland gaat stappen en/of activiteiten beleven en wat er allemaal kan gebeuren op een stapavond.

Een gezellige avond, waarin er voorlichting word gegeven en er de mogelijkheid is om in gesprek te gaan met professionals en deskundigen zoals Indigo preventie,  Politie , GGD (puberbrein), Bureau HALT, eventuele ervaringsdeskundigen en natuurlijk de jongerenwerkers zelf.

 

Wat gebeurt er op zo’n avond? Welke partydrugs zijn populair? Wat is het alcoholbeleid? ID fraude? Seksualiteit? Al deze onderdelen en meer komen voorbij.

 

Het programma bestaat meestal uit het bezoeken van twee tot drie verschillende locaties waar de jongeren gewoonlijkzelf stappen, met in iedere locatie professionals en ∕of deskundigen. De avond word vaak afgesloten met een korte samenvatting onder het genot van een hapje en iets te drinken.  Er is dan nog de mogelijkheid om na te praten of om in gesprek te gaan met elkaar. De volgende stapavond is nog niet bekend. Wanneer we de datum weten zullen we dit bekend maken.


De Stapavond voor ouders word mede mogelijk gemaakt door ‘Laat ze niet (ver)zuipen’    Voor meer informatie over het project ‘Laat ze niet (ver)zuipen’ kunt u kijken op de website www.laatzenietverzuipen.nl