APK

APK Schouwen-Duiveland (Laat ze niet Verzuipen)

 

De campagne 'Laat ze niet (ver)zuipen!' is een samenwerking tussen alle Zeeuwse gemeenten, GGD Zeeland, Indigo preventie, Politie Zeeland en andere maatschappelijke partners om het alcoholgebruik onder jongeren tegen te gaan. Net als in de rest van Nederland drinken de Zeeuwse jongeren te veel, te vaak en al op veel te jonge leeftijd. Alcohol is bijzonder schadelijk voor de gezondheid, vooral als je in de groei bent. Daarom is het drinken van alcohol onder de 18 jaar zeer onverstandig. Maar ook jongeren boven de 18 moeten voorzichtig zijn met alcohol

omdat de hersenen tot het 23e jaar ontwikkelen en dus extra kwetsbaar zijn. Daarnaast speelt alcoholgebruik vaak een grote rol bij geweldsmisdrijven, overlast en vernielingen. Met name in het weekend en rondom uitgaanscentra.

 

Lokaal op Schouwen-Duiveland is de Aanpak per Kern (APK) opgestart om de bewustwording op het gebied van jeugd en alcohol op gang te brengen.

 Vanuit dorpsraden, verenigingen, scholen, kerken, horeca, winkeliers en andere sleutelfiguren in de dorpen worden activiteiten georganiseerd waarbij de “laat ze niet verzuipen” boodschap uitgedragen wordt, met het doel jongeren en hun omgeving (ouders, school, verenigingsleven) bewust te maken van de schadelijke gevolgen van alcoholgebruik door jongeren. Partijen worden hierbij ondersteund door SMWO Schouwen-Duiveland en het CJG.

 

Bent u vanuit een vereniging, organisatie, horecabedrijf of als ouder geïnteresseerd een activiteit te organiseren in het kader van alcoholpreventie? Dan kunt u contact opnemen met SMWO Schouwen-Duiveland; Souliman Abali, s.abali@smwo.nl