Workshop ‘klimaatbestendige wijk’

 ‘klimaattuintjes’ kijken op de Stadsboerderij

Staat jouw tuin wel eens helemaal blank na een hevige hoosbui? Of was het afgelopen zomer niet uit te houden in je bloedhete betegelde tuin? Of ben je benieuwd hoe je een regenton kunt aansluiten in jouw tuin? Dan is de workshop ‘klimaatbestendige wijk’ op de Stadsboerderij de Punt in Zierikzee misschien wel iets voor jou.

 

Kleine maatregelen in tuin kunnen groot effect hebben Op zaterdagochtend 7 maart ben je Je bent van harte welkom op de Stadsboerderij om meer te horen over klimaatmaatregelen die je kunt nemen in je eigen tuin. Dat kan zo groot of klein als je zelf wilt. Met eenvoudige maatregelen kun je vaak al veel bereiken. Niet teveel tegels en wat meer groen helpt eigenlijk al enorm om wateroverlast in je tuin en straat te voorkomen. Maar denk ook eens aan een sedumdak en het plaatsen van een regenton. Tijdens de workshop lichten we deze en andere voorbeelden toe en is er alle ruimte voor vragen van aanwezigen.

 

Er zijn helaas te weinig aanmeldingen binnen gekomen om de workshop ‘Klimaatbestendige wijk’ door te laten gaan op zaterdag 7 maart. Er wordt in mei een nieuwe datum gezocht. Aanmelden kan nog steeds.

 

Tips om zelf aan de slag te gaan De workshop bestaat uit verschillende onderdelen. Zo kun je aan de klimaattafel zien welke gevolgen een hevige hoosbui heeft op de omgeving en hoe een kleine aanpassing al kan zorgen voor droge voeten. En kijken we naar verschillende voorbeelden die op de Stadsboerderij te zien zijn en geven we je tips om zelf aan de slag te gaan in je eigen tuin of in de wijk.

 

Aanmelden Je kunt je via de mail aanmelden bij het NME-centrum Schouwen-Duiveland: terry.bom@nmesd.nl Deelname aan de workshop is gratis. De workshop wordt gehouden op: Stadsboerderij de Punt, Scheldestraat 5 in Zierikzee. Tijd: 09.30 uur tot 12.00 uur.

 

Over het project GROEN VERBINDT De workshop ‘Klimaatbestendige wijk’ wordt georganiseerd in het kader van het project ‘Groen Verbindt – Stadsboerderij de Punt’. De Stadsboerderij is een groene ontmoetingsplaats waar voorbeelden te zien zijn over klimaataanpassing, duurzaamheid, voeding- en gezondheid en natuurbeleving.

Stichting Gors, Stadsboerderij de Punt, Stichting Natuur- en Milieu educatie Schouwen-Duiveland ( NME), Stichting Hart van Poort Ambacht, Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) en Zeeuwland werken, met steun van de gemeente, in dit project samen om de stadsboerderij te realiseren. Het project wordt verder ondersteund door Europa en de provincie Zeeland.

 

“Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland”.

Terug naar overzicht