Vrijwilligers opgeleid tot meedenker op Schouwen-Duiveland

Iedereen loopt weleens tegen een situatie of probleem aan waar u alleen lastig uitkomt. Dat kan gaan over geldzaken, opvoeding, zorgaanvragen, wonen of werk. Het is dan altijd fijn als er iemand meedenkt en helpt de draad weer op te pakken. Hiervoor kunt u een familielid of kennis vragen. Maar als dit niet kan, dan is het ook mogelijk de hulp van een meedenker (onafhankelijk cliëntondersteuner) in te schakelen. Een meedenker kan een professional zijn, maar dit kan ook een opgeleide vrijwilliger zijn.

 

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft in samenwerking met SMWO zeven vrijwilligers opgeleid tot meedenker. Een meedenker kan bijvoorbeeld met u meegaan naar een gesprek met een instantie zoals gemeente of zorgorganisatie voor een extra luisterend oor. Of kan u ondersteunen bij het zoeken naar de best passende hulp.

 

“Na het afronden van de training krijgt de meedenker een vrijwilligerscontract bij SMWO. Ze gaan gelijk aan de slag en worden hierin gecoacht door een cliëntondersteuner bij SMWO”, vertelt Ghislaine van der Linde (medewerker vrijwilligerspunt). Maandag 28 juni vond de laatste training plaats waarna de kersverse meedenkers het certificaat ontvingen van wethouder Paula Schot. Ze is blij en trots dat de meedenkers aan de slag kunnen op Schouwen-Duiveland: “Ik wil de nieuwe meedenkers van harte feliciteren met het afronden van hun training. Zij zijn van grote waarde voor onze inwoners die er zelf even niet meer uitkomen.
Zij kunnen niet alleen meedenken, maar ook meekijken, adviseren, doorverwijzen en een gesprekspartner zijn voor iedereen die dat nodig heeft. Ik wens ze veel succes in het belangrijke werk dat ze gaan verrichten.”

 

Inwoners van de gemeente Schouwen-Duiveland kunnen voor een meedenker contact opnemen met SMWO via info@smwosd.nl of (0111) 453 444.

Terug naar overzicht