Vacature Welzijnswerker

SMWO zoekt een Welzijnswerker voor 24 uur p.w.

 

Als onze Welzijnswerker vorm je de verbindende schakel tussen inwoners en bewonersgroepen, tussen bewoners en professionele organisaties en overheden en vaak ook tussen professionals onderling die vanuit verschillende organisaties in de wijken en de dorpen binnen de gemeente Schouwen-Duiveland werken aan samenlevingsopbouw. 

Wat verwachten we van jou?
Als onze nieuwe collega binnen het Welzijnswerk ben je de oren en de ogen van de straat, wijk of een dorp. Je weet daarbij moeiteloos en op een laagdrempelige manier contact met verschillende partijen te leggen en weet wensen, behoeften en problemen goed in kaart te brengen.

Samen met (kwetsbare) inwoners weet je de wensen te vertalen naar mogelijke oplossingen. Dat kan door mensen in contact te brengen met de daarvoor bedoelde instanties of mensen onder te brengen bij diverse bestaande óf nieuwe projecten. Je werkt wijk- en dorpsgericht in de kernen die binnen de gemeentegrens vallen. In jouw rol weet je vrijwilligers te stimuleren en ondersteun je hen waar dat nodig is. Belangrijk is dat je binnen deze functie maatschappelijke ontwikkelingen signaleert op het gebied van samenlevingsopbouw. Daarbij is het opbouwen van een netwerk en het onderhouden van contacten met bewoners, sleutelfiguren, organisaties en vrijwilligers een belangrijk uitgangspunt. Tot slot bewaak je de vastgestelde budgetten en verricht je de daarbij behorende administratieve werkzaamheden.

 

Het profiel:
Je hebt kennis van de specifieke problemen en mogelijkheden van diverse doelgroepen daarnaast ben je:
klantgericht en dienstverlenend;      
ervaring met outreachend werken;
uitstekende sociale vaardigheden;
vaardigheid in het hanteren van conflicten;
goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
zelfstandig en in teamverband kunnen werken;
creativiteit voor het organiseren en vormgeven van activiteiten;
stimuleren en motiveren van bewoners en vrijwilligers en het creëren van een goede sfeer.

 

Ons aanbod:
We bieden je een parttime dienstverband voor 24 uur per week voor de duur van een jaar. Het salaris komt uit in salarisschaal 8 en wordt gewaardeerd conform de cao Social Werk. De functie is ingeschaald tussen €2.544,- en € 3.624,- op fulltime basis en gebaseerd en hangt samen met ervaring en genoten opleiding. Daarnaast ontvang je goede arbeidsvoorwaarden en een Individueel Keuze Budget (IKB) van 16,4% van je brutosalaris. Het IKB kun je vrij inzetten voor het kopen van verlof, aanvulling op je salaris, fiets, etc.

 

De procedure:
Je sollicitatiebrief met curriculum vitae kun je richten aan SMWO o.v.v. Welzijnswerker, t.a.v. de selectiecommissie, per e-mail aan: personeelszaken@smwo.nl. Informatie over de functie kun je inwinnen bij mevrouw J. Koens, teamleider, telefoon (0113) 277111. De sluitingsdatum is dinsdag 6 augustus. De vacature is zowel intern als extern opengesteld. De sollicitatiegesprekken zullen gehouden worden op maandagmiddag 26 augustus. Het arbeidsvoorwaarden gesprek is op 28 augustus.

Terug naar overzicht