Tweede groep burgeradviseurs van start

Op maandag 30 mei hebben 6 nieuwe burgeradviseurs een certificaat ontvangen van Wethouder van den Bos.

Na een intensieve training zijn deze vrijwilligers opgeleid om 75-plussers op ons eiland te bezoeken.

Burgeradviseurs zijn geschoolde vrijwilligers die informatie verstrekken over de mogelijkheden die er op Schouwen-Duiveland zijn op het gebied van wonen, zorg en welzijn en vrijetijdsbesteding.

 

De burgeradviseur komt thuis langs en kijkt samen met de oudere naar zaken die belangrijk zijn bij het ouder worden en langer zelfstandig thuis wonen. Hier tijd voor nemen en aandacht aan besteden helpt mensen vroegtijdig overwegingen te maken die van belang kunnen zijn in de toekomst. Daarom noemen we het ook wel “preventief huisbezoek”. Ook kan een burgeradviseur aanwezig zijn tijdens het keukentafelgesprek.

Sinds januari zijn er al veel senioren bezocht in Burgh-Haamstede, Brouwershaven, Ellemeet, Ouwerkerk en Zierikzee. U ontvangt van SMWO een brief waarin wordt aangekondigd dat u telefonisch benaderd kan worden door een burgeradviseur. Uiteraard kunnen we niet alle 75- plussers op ons eiland tegelijk benaderen, daarom kan het even duren voordat u een brief ontvangt.

 

Heeft u eerder bezoek van een burgeradviseur nodig, neem dan contact op met SMWO, telefoon nummer  0111-453444 of stuur een mail naar info@smwosd.nl

Terug naar overzicht