SMWO is intermediair bij Jeugdfonds Sport & Cultuur

Wist je dat 1 op de 11 kinderen en jongeren niets aan sport of cultuur doen omdat er thuis niet genoeg geld is? In iedere klas zitten gemiddeld 2 á 3 kinderen die opgroeien in een gezin dat moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen. Zij kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor klasgenootjes vanzelfsprekend zijn. Hun ouders kunnen de contributie of het lesgeld niet betalen.

 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds maakt het mogelijk dat alle kinderen en jongeren mee kunnen doen met voetbal, turnen, muziekles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, betaalt het Jeugdfonds de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen.

 

Het is belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen sporten of iets aan kunst en cultuur kunnen doen. Niet alleen omdat het leuk is, maar ook omdat het belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren samenwerken, merken waar ze goed in zijn waardoor het zelfvertrouwen groeit en het concentratievermogen verbetert. Een kind dat lekker in zijn of haar vel zit, presteert beter. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur wil dat alle kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar mee kunnen doen. Ook als er thuis weinig geld is. Meedoen = meer kansen!

 

SMWO is intermediair bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur en kan de verbindende schakel zijn die ervoor zorgt dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen. SMWO kan simpel en snel online een aanvraag bij het Jeugdfonds indienen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Angela van Oudenaarde via 06-26762689 of a.vanoudenaarde@smwo.nl (dinsdag t/m vrijdag).

 

U bent al lid, maar er is nog geen nieuwe aanvraag gedaan voor het komende schooljaar? Neem dan ook contact op voor een verlengingsaanvraag.

 

Terug naar overzicht