Nationale Buitenspeeldag 12 juni 2019

Kom lekker buitenspelen!

Dit jaar maakt SMWO het medemogelijk om gezellig samen met elkaar te kunnen buitenspelen op woensdag 12 juni 2019.

De buitenspeeldag wordt georganiseerd op het parkeerterrein aan de Scheldestraat in Zierikzee (voetbalkooi/skatebaan). Doordat er in Zierikzee op de basisscholen met verschillende roosters gewerkt wordt, zal de middag zijn van 13:00 – 16:00 en worden geopend om 14:30 door de kinderburgemeester. De parkeerplaats zal op woensdag 12 juni volledig zijn afgesloten voor auto’s waardoor de kinderen vrij kunnen spelen.

 

De dag staat in het teken van Jantje Beton, Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij onze speciale aandacht. Zij willen bereiken dat álle kinderen dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!

 

Er zullen aan aantal activiteiten begeleid zijn, maar voor het grootste gedeelte kunnen de kinderen lekker vrij spelen. Neem zelf je (kleine) buitenspeelgoed mee! Er kunnen om veiligheidsredenen geen skelters of elektrische steps toegelaten worden.  Wel mogen er enkel op de skatebaan; skates, skateboards en steps  gebruikt worden.

 

In de voetbalkooi zullen verschillende spellen georganiseerd worden, onder begeleiding van medewerkers van SMWO. In de voorgaande weken zal er elke week een nieuwe activiteit bekend gemaakt worden, dus houd de facebook pagina Jongerenwerk4SD goed in de gaten.

 

Bij slecht weer (veel regen) zal het evenement afgelast worden.

Terug naar overzicht