Fietsen voor Senioren start op 12 april

Al 35 jaar verzorgen vrijwilligers in de maanden april tot en met september fietstochten voor ouderen op Schouwen-Duiveland. Dinsdag 12 april wordt gestart met een nieuw seizoen. Tot september kunt u om de twee weken weer genieten van schitterende fietstochten over ons wonderschone eiland. Net als voorgaande jaren begeleiden vrijwilligers onder leiding van Bram van Klink de tochten. Deelname aan de fietstochten is gratis en aanmelden is niet nodig. De start is vanaf Sportpark Den Hogen Blok (parkeerplaats bij voetbalvereniging MZC ’11) aan de Lange Blokweg in Zierikzee. Er zijn middagtochten die starten om 13.30 uur. Soms is er een dagtocht en dan is de aanvangstijd 10.00 uur.

 

Gemiddeld fietsen er elke keer rond de 20 deelnemers mee. De reacties zijn altijd zeer positief. Gezelligheid staat voorop, maar natuurlijk doen mensen ook mee vanwege de gezondheid. Of u nu voor de eerste keer meefietst of al jaren meedoet, iedereen wordt in de groep opgenomen. En altijd is er een tussenstop waar, op eigen kosten, koffie met wat lekkers genuttigd kan worden. Elke fietstocht leidt langs verrassende plaatsen en wegen van Schouwen-Duiveland. De middagtochten zijn ongeveer 30 kilometer lang, dagtochten 60 kilometer. De meeste deelnemers hebben een elektrische fiets, maar dat is niet verplicht.

 

12 april wordt gestart met een middagtocht richting Serooskerke. Gedurende het seizoen wordt echt heel Schouwen-Duiveland verkend. Bij de dagtochten wordt soms ook richting de tulpenbollenvelden bij Oude Tonge of naar Ouddorp gefietst. Het volledige programmaboekje is verkrijgbaar bij SMWO SD. Alle tochten van dit seizoen kunt u hier vinden.

Terug naar overzicht