Feestweek 5-jarig bestaan Ruilwinkel

Feestweek 5-jarig bestaan Ruilwinkel 

April 2016 kregen wij  van de gemeente Schouwen-Duiveland, de sleutel van een gedeelte van de voormalige Theo Thijssenschool te Zierikzee. Met een groep enthousiaste mensen is het gebouw schoongemaakt, geschilderd en omgetoverd tot een winkel. Op zes oktober openden wij onze deuren. Ruim 2800 mensen vanuit heel Schouwen-Duiveland hebben inmiddels een ruilpas en ruilen hun artikelen, zonder geld, voor artikelen uit de Ruilwinkel. Dagelijks drinken mensen een kopje koffie of thee en maken een praatje bij het ontmoetingslokaal de Buurvrouw. De afdelingen in de winkel worden wekelijks vernieuwd en er zijn projecten bijgekomen zoals de bloemen- en moestuin, het opknappen van meubels en het fietsproject.

Er is een trouw team van ruim vijfenveertig vrijwilligers uit alle windstreken, die zich met veel enthousiasme, elke week inzetten voor de Ruilwinkel! Wij zijn enorm blij met hun inzet en verschillende talenten!

Vanaf maandag 3 oktober aanstaande is er een feestweek met verschillende acties, traktaties en spelletjes voor jong en oud.  Voor de feestweek heeft onze huisstylist Bert van der Meeren een prachtig logo gemaakt en een speciale editie van de Ruilpost met mooie foto’s en artikelen. We sluiten de feestweek af op Ruilzaterdag 9 oktober. De feestelijke acties en openingstijden in de feestweek kunt u lezen op de informatieborden in de Ruilwinkel en op de facebookpagina van Ruilwinkel Zierikzee. Woensdag 6 oktober zijn we gesloten en vieren we in kleine kring een feestje voor genodigden.

Welkom in de Ruilwinkel!

Heeft u vragen? Neem dan  contact op met de coördinatoren

Dicky de Kool (Gors) dkool@gors.nl en Petra Ruitenbeek (SMWO) p.ruitenbeek@smwo.nl

 

Terug naar overzicht