“Een ommetje”

Door Erik Scherder (neuropsycholoog en bekend van o.a. tv) is het steeds populairder geworden: het dagelijkse ommetje. Hij benadrukt hoe belangrijk het is om elke dag buiten te wandelen. Dat is niet alleen goed voor je lijf, maar het doet je ook mentaal heel goed.

Gelukkig hebben we al een paar mooie voorjaarsweken gehad. We genieten van de natuur met lammetjes in de wei, bloeiende en geurende planten en struiken, de warmte van de zon. Nu ook de coronamaatregelen vrijwel helemaal zijn verdwenen (corona zelf nog niet overigens), gaan we er graag op uit en zoeken we elkaar op.

Maar helaas lukt dat niet iedereen. Sommige mensen voelen zich onzeker met lopen. Zijn afhankelijk van een ander die een rolstoel wil en kan duwen of hebben andere beperkingen die hen weerhoudt naar buiten te gaan.

We krijgen bij Vrijwilliger Thuis steeds meer aanvragen van mensen die heel graag een ommetje willen maken in de buurt. Even naar buiten gaan, een terrasje pakken, een praatje maken, zelf boodschappen kunnen doen en in beweging komen. Met iemand samen gaan en daar gezelligheid én steun van hebben, is dan extra fijn.

Zou u hierin iets kunnen en willen betekenen voor een ander bij u in de buurt?  En wilt u weten wat de mogelijkheden zijn bij Vrijwilliger Thuis? We gaan graag (vrijblijvend) in gesprek met u! U kunt contact opnemen met SMWO tel. 0111- 453 444 en vragen naar Sandra Dickhoff of Wilma Jansen. Via de mail kan ook: info@vrijwilligerspuntsd.nl.

 

Terug naar overzicht