Documentaire en nagesprek over mantelzorg

Filmtheater fiZi en welzijnsorganisatie SMWO Schouwen-Duiveland houden donderdagmiddag 3 maart een bijeenkomst in fiZi waarbij het onderwerp ‘mantelzorg’ centraal staat. Op het programma staat de documentaire ‘Zorg voor Doy’ van de Stichting Filmzorg met aansluitend een gesprek over de mogelijkheden op Schouwen-Duiveland over wat in deze film wordt getoond. Dit gesprek staat onder leiding van Marianne Ketting, coördinator Steunpunt Mantelzorg bij SMWO. Wethouder Paula Schot heeft haar medewerking aan dit gesprek toegezegd.

De documentaire gaat over de 80-jarige Doy die al zijn hele leven woont in een monumentale boerderij aan de rand van het Brabantse dorp Oirschot. Het is de boerderij waar hij werd geboren en waar hij wil blijven tot aan de dood. De behoefte aan mantelzorg groeit echter. Achterneef Toon en zijn partner Janne willen graag op de boerderij komen wonen. Ze hopen zo de oude boerderij te kunnen behouden. Ze willen de oude schuur naast het huis verbouwen tot een mantelzorgwoning voor Doy en voor hem te gaan zorgen wanneer hij dat zelf niet langer meer kan.

De regisseurs Inge Guffens en Eva Zwart volgen in de film de hoofdrolspelers op hun pad langs instanties, regelgeving en bouwvergunningen. Hoe hangt de vlag er op Schouwen-Duiveland bij wat betreft de mogelijkheden voor woonvoorzieningen voor mantelzorg? Marianne Ketting wil met zoveel mogelijk betrokkenen dit onderwerp bespreken na afloop van de film. Zij hoopt ook op veel toeloop van mensen die belangstelling hebben voor mantelzorg en/of daar in de praktijk mee te maken hebben.

Kaarten à € 9,50 zijn te bestellen via: www.fizi.nl

Terug naar overzicht