Campagne voor bekendheid cliëntondersteuner van start

Deze week start de Co-campagne van zorgkantoren, organisaties voor cliëntondersteuning en gemeenten, om de bekendheid en vindbaarheid van cliëntondersteuning te vergroten. Co staat voor Cliëntondersteuner. Cliëntondersteuners beschikken over kennis van het aanbod in zorg en ondersteuning en ze weten de weg hiernaartoe. Ze bespreken  de wensen  van cliënten rond zorg en ondersteuning. En hoe zorg en ondersteuning is aan te vragen. Op een nieuwe website www.clientondersteuning.co.nl is informatie te vinden over cliëntondersteuning via de Wet langdurige zorg (Wlz) en via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Op deze site kunnen cliënten eenvoudig een Co zoeken. De site bevat ervaringsverhalen, in de vorm van filmpjes en artikelen. In de komende maanden worden mensen onder meer via social media geattendeerd op de campagne. De campagne is een initiatief van de zorgkantoren, organisaties voor cliëntondersteuning en gemeenten en wordt gefinancierd door het ministerie van VWS.

 

Bekijk hier de digitale informatiefolder. 

 

SMWO kent twee vormen van cliëntondersteuning, met betrekking tot de WLZ (Wet Langdurige Zorg) en met betrekking tot de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Zo kunnen cliëntondersteuners u bijvoorbeeld helpen met de aanvraag voor een WLZ-indicatie.

Terug naar overzicht