Benjamin Sport 2023

 

Vanaf 1 februari start SMWO weer met ‘Benjamin Sport’. Na een succesvolle pilot in 2022 krijgt ‘Benjamin Sport’ een vervolg. Het initiatief van deze groep is gekomen van huisarts Rosanne Peters. Zij komt binnen haar werk als huisarts veel kinderen tegen die motorisch achterlopen en ziet dat kinderen een stuk minder bewegen dan een aantal jaren terug gedaan werd. De afgelopen jaren zijn veel kinderen steeds minder, maar ook minder goed gaan bewegen. Daarnaast sluiten er minder kinderen aan bij een sportvereniging. Minder bewegen heeft nadelige gevolgen voor de motorische en lichamelijk ontwikkeling van kinderen. Dit initiatief wordt ingezet om meer kinderen aan het bewegen te krijgen en hen het plezier in bewegen te laten ervaren. Daarnaast kunnen zij op een eenvoudige manier kennismaken met verschillende sporten en wellicht een meer passende keuze maken als het gaat om het uitzoeken van een sportvereniging.

 

Basisschoolkinderen uit groep 3 kunnen in deze beweeggroep kennismaken met verschillende sporten. De deelnemers maken gedurende 20 weken kennis met zes verschillende sporten. Deze editie komen de volgende sportverenigingen aanbod: Gojukai (karate), HV Delta Sport (handbal), Move-it (dansen), HSD (hockey), BJJ (Braziliaanse Jiujitsu) en de Scouting Grevelingengroep Brouwershaven. De groep is bedoeld voor zowel motorisch sterke kinderen als kinderen die meer moeite hebben met bewegen.

 

De lessen vinden wekelijks plaats vanaf 1 februari op de woensdagmiddag van 15:00 tot 16:00 (met uitzondering van vakanties). Deelnamen is gratis. De lessen worden gegeven in en rondom Laco in Zierikzee. Opgeven kan via:

https://www.smwosd.nl/themas/sport-en-bewegen/benjamin-sport.htm

 

Bij vragen of opmerkingen kan er contact met SMWO worden opgenomen via: sportbewegensd@smwo.nl of 06-57810011.

Terug naar overzicht