Actieweken kwijtschelding en belastingaangifte 2022 SMWO

De aanslagen van de gemeente Schouwen-Duiveland (gemeentebelasting), Sabewa (waterschapsbelasting) en de uitnodiging tot het doen van aangifte inkomstenbelasting vallen  in korte tijd na elkaar in de (digitale) brievenbus. Evenals voorgaande jaren zetten de Sociaal Juridisch Dienstverleners zich samen met de vrijwilligers van het Postcafé in, om inwoners van de gemeente te ondersteunen bij het aanvragen van kwijtschelding tot het betalen van deze lokale belastingen en het invullen van de belastingaangifte 2022.

Kwijtschelding aanslag Sabewa en aanslag gemeente Schouwen-Duiveland

Heeft u een minimuminkomen en weinig spaargeld of vermogen? Dan heeft u misschien recht op kwijtschelding. Voor de aanvraag van kwijtschelding zijn veel (digitale) gegevens nodig. Komt u hier zelf niet goed uit? En wenst u hulp hierbij? De vrijwilligers van het Postcafé van SMWO bieden hulp bij het aanvragen van deze kwijtschelding.

Aangifte inkomstenbelasting

Voor hulp bij de aangifte inkomstenbelasting 2022 kunnen mensen een beroep doen op de Sociaal Juridisch Dienstverleners van SMWO. Deze hulp is kosteloos en bedoeld voor mensen met een inkomen tot € 31.998,- (alleenstaanden) en € 40.944,- (gehuwden/samenwonenden). Heeft u meer dan € 6.505,- spaargeld per persoon, een eigen woning of bent u ZZP’er? Dan verwijzen we u naar een administratiekantoor/accountant.

Sociaal juridische dienstverlening

Een Sociaal Juridisch Dienstverlener van SMWO biedt eerste hulp bij vragen over wet- en regelgeving. Iedereen met een vraag over geld en recht kan een afspraak maken. Wij hebben brede kennis van wetgeving op allerlei gebieden en zijn in staat hier in begrijpelijke taal uitleg over te geven. Samen met u zoeken we naar een oplossing.

Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met het Informatiepunt van SMWO via telefoonnummer 0111-453 444.

Terug naar overzicht