Training: SOVA/weerbaarheid

In november gaan we starten met een gecombineerde training Sociale Vaardigheden en Weerbaarheid. Deze training is bedoeld voor volwassenen met een beperking, die moeite hebben met opkomen voor zichzelf en omgaan met anderen.

 

Sociale vaardigheden zijn onmisbaar in het dagelijks leven. Toch voelt niet iedereen zich prettig tijdens contacten met anderen. Na het volgen van deze training voelt u zich zekerder in situaties waarbij u nieuwe mensen ontmoet.

 

De training Sociale vaardigheden is bedoeld voor iedereen die zich wel eens onzeker voelt in contacten met anderen, het contact met anderen wil verbeteren of meer sociale vaardigheden wil opdoen. In een aantal bijeenkomsten leert u meer op uzelf te vertrouwen, waardoor u een gesprek met anderen niet meer uit de weg gaat.

 

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn contacten leggen, een gesprek voeren, opkomen voor
uw eigen mening en leren omgaan met kritiek en boosheid.

 

In acht bijeenkomsten leert u door middel van theorie, interactie met elkaar en oefeningen meer op uzelf te vertrouwen. Hierdoor gaat u een gesprek met anderen niet meer uit de weg.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor volwassenen vanaf 18 jaar met een beperking.

Vragen of meer informatie

Voor meer informatie of om aan te melden, kunt u contact opnemen met één van de cursuscoördinatoren via cursussen@smwo.nl of 0113-277111.

Praktische informatie

Startdatum : 9 januari 2020

Tijd : 10:00-12:00

Aantal : 8 bijeenkomsten

Locatie : Jeugdcentrum, Kaersemakerstraat 27 in Zierikzee

Trainers : Desiree Voshart (06-46445093) en Wilma Maljaars (06-39010973)

Deelname is gratis

 

Inschrijven voor de training kan hier.

 

"In deze training heb ik mijn grenzen leren kennen en heb ik ook geleerd hoe ik mijn grenzen duidelijk kan aangeven. Hierdoor voel ik me sterker en heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik kan beter opkomen voor mezelf."

 

"Na het volgen van deze training, voelde ik mezelf zekerder in situaties waarbij ik nieuwe mensen heb ontmoet. Ik heb geleerd om een praatje te maken en beter voor mezelf op te komen."