Leuk en goed initiatief Kinderburgemeester Schouwen-Duiveland “Jeugd en je toekomstkeuze”

Er staat vrijdag 29 september iets bijzonders, iets leuks te gebeuren op het Pontes,, iets belangrijks.

 

De Kinderburgemeester Juliëtte van de Giessen voor de gemeente Schouwen-Duiveland heeft tot nu toe al een aantal leuke dingen mogen doen, Sinterklaas ontvangen bij zijn aankomst op ons mooie eiland, gesproken bij de watersnoodramp, de kunstijsbaan geopend en zo zullen er nog meer activiteiten volgen en ik kijk ernaar uit.

 

Toch is haar doel als Kinderburgemeester niet alleen maar lol maken, Juliëtte heeft ook echt een serieus onderwerp waarbij zij zich voor de kinderen van Schouwen-Duiveland wil inzetten. 

 

Juliëtte:” Tijdens de Kinderburgemeester verkiezingen, heb ik uitgelegd dat ik de kinderen wil uitdagen om goed over hun eigen toekomst na te denken. Tijdens de lagere schooltijd ben je vooral bezig met naar welke middelbare school je wilt gaan en welk niveau je aankunt. Maar als je dan eenmaal op die middelbare school zit en je bent net een beetje gewend, moet je al je profiel gaan kiezen en juist die keuze is van belang voor je toekomstige beroepskeuze. Ik vind zelf dat je al veel te snel en op veel te jonge leeftijd, zo’n moeilijke keuze moet maken.

 

Daarom heb ik bedacht om een soort ideeën banenmarkt te organiseren om kinderen op een leuke manier met allerlei banen kennis te laten maken. Ook zijn er studieadviseurs om hulp te vragen zodat zij iets meer uit kunnen leggen welk profiel past bij welke baan die je hebt gezien. Dan kunnen de kinderen nu al meer gaan nadenken over hun eigen toekomst en zo een juiste keuze maken.”

 

Op vrijdag 29 september 2017, organiseren wij deze dag van 11:00-15:00. De locatie is op het terrein van de Pontes Pieter Zeeman school in Zierikzee. Iedereen is welkom maar speciaal de kinderen van groep 7 en 8 van alle basisscholen op Schouwen-Duiveland en de kinderen van jaar 1 en 2 van de Pontes. De scholen hebben per brief een uitnodiging ontvangen.  

Terug naar overzicht