Gezinsmaatjes kunnen aan de slag op Schouwen-Duiveland

Op donderdag 18 mei 2017 gaat het project Gezinsmaatjes van SMWO op Schouwen-Duiveland officieel van start. Tijdens de startbijeenkomst krijgt de eerste groep vrijwilligers het certificaat Gezinsmaatje overhandigd. Deze overhandiging vindt plaats om 10.00 uur in het Jeugdcentrum 4SD aan de Kaersemakerstraat 27 te Zierikzee.

 

Deze erkenning krijgen de vrijwilligers niet zomaar. De afgelopen periode hebben zij een intensieve training tot gezinsmaatje gevolgd die bestond uit tien bijeenkomsten. De opgeleide gezinsmaatjes kunnen hun kennis en vaardigheden vanaf nu in de praktijk gaan brengen. De eerste gezinnen hebben zich al aangemeld.

 

Het project Gezinsmaatjes is bedoeld voor gezinnen op Schouwen-Duiveland die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De gezinsmaatjes ondersteunen gezinnen bij de (praktische) zaken die horen bij de opvoeding en het opgroeien van kinderen. Het gaat bijvoorbeeld om het bieden van een luisterend oor voor de ouders, het geven van praktische opvoedtips, het zoeken naar activiteiten in de buurt of het vergroten van het netwerk van het gezin.

 

Meer informatie over het project is te vinden op de website www.gezinsmaatjes.nl. Het aanmelden van een gezin of vrijwilliger kan bij SMWO via Ikrame Afassi, i.afassi@smwo.nl of 06-10215878.

Terug naar overzicht