Bijeenkomst dementie

Dementie kent vele vormen, maar altijd is er sprake van een grote impact op de partner, het gezin en de omgeving van degene die aan dementie lijdt. Omdat bij dementie sprake is van veranderingen in het gedrag, verandert ook de relatie met anderen. Ook als de diagnose nog niet is gesteld, kunnen de gedragsveranderingen leiden tot onbegrip en gaan mensen contacten soms uit de weg.

 

Op maandag 28 mei, zal Esther Korf, als neuroloog werkzaam bij het ADRZ, informatie geven tijdens het Alzheimer café over wat er in de hersenen gebeurt bij dementie en wat dit betekent voor de persoon zelf en de omgeving. Het gaat niet alleen over de ziekte van Alzheimer, maar ook andere vormen komen aan bod. Er wordt o.a. aandacht besteed aan het verschil tussen dementie en gewone ouderdoms vergeetachtigheid.

Daarnaast kan dementie ook voorkomen bij jongere mensen die bv. nog aan het arbeidsproces deelnemen of een gezin hebben met opgroeiende kinderen. Hoe ga je daar als partner en familie mee om?

 

U bent van harte welkom in de Oosterschelde Bibliotheek, Hatfieldpark 1, 4301 XC Zierikzee op 28 mei van 19.30- 21.00 uur.

De toegang is vrij en is voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en andere belangstellenden.

 

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer café Schouwen-Duiveland.

Terug naar overzicht