Nationale sportweek

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek valt samen met het moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten; het sportseizoen gaat weer beginnen. Daarom vieren we tijdens de Sportweek in september in heel Nederland de start van het nieuwe sportseizoen!

aftrap Nationale Sportweek zaterdag 2 september 2017

Op het Havenplein in Zierikzee zal zaterdag 2 september de aftrap gevierd worden van de Nationale Sportweek. Diverse lokale verenigingen

komen op één plein bij elkaar om er een gaaf sport en beweegfestijn van te maken. Er kan sportief mee gedaan worden, maar ook kan er gekeken worden naar demonstraties.

De aftrap is van 13.00-16.00 uur. Vergeet vooral niet om lekker zittende kleding aan te doen, mee doen kan van jong tot oud!


LET OP: dit jaar valt de aftrap een week eerder, de Nationale Sportweek loopt van 9 - 17 september. In die week hebben vele sportverenigingen en beweegaanbieders hun deuren "gratis" geopend, iedereen, jong en oud, kan in deze week kennis maken met (nieuwe) sporten op de locatie van de vereniging.

 

Bekijk voor specifieke data, tijden en locaties de flyers hieronder.

 

 

Nationale Sportweek 2016

De Nationale Sportweek is met ingang van 2016 in september en vond in 2016 plaats van 17 tot en met 25 september. De Nationale Sportweek valt vanaf dit jaar samen met de Europese Week van de Sport, een initiatief van de Europese Commissie. Het doel van deze Europese week is om sporten en lichaamsbeweging in Europa te bevorderen. Daarvoor worden in Europa tal van activiteiten georganiseerd. Verder valt de Nationale Sportweek ook samen met het moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten; het sportseizoen gaat weer beginnen. Daarom vieren wij tijdens de Sportweek door heel Nederland de start van het nieuwe sportseizoen.

 

We hadden tijdens de opening in 2016 op zaterdag 17 september ruim duizend bezoekers mogen ontvangen en vele deelnemers. Hieronder een aantal foto's voor een sfeerimpressie.

 

Meer foto's te vinden op onze social media www.facebook.nl/smwosd 

     

 

 

Impressie filmpje opening nationale sportweek 2015

zaterdag 18 april 2015, Havenplein Zierikzee