RegioRuis

RegioRuis is een contest waar jonge bandjes de kans krijgen om op een echt podium te spelen. RegioRuis is onderdeel van een project dat wordt gefinancierd door de Provincie Zeeland en Gemeente Schouwen-Duiveland.

In Borsele, Vlissingen en Terneuzen zijn ook projecten waar jonge bands op het podium kunnen spelen. Sommige bands die bij ons spelen, spelen ook bij de andere projecten. En bands die bij hen spelen, spelen vaak ook bij ons. Zo worden de bands steeds beter en hebben ze steeds meer podiumervaring.

Ze worden tijdens RegioRuis, en de andere projecten, beoordeeld door een jury. Zij geven de bands tips waar ze weer mee verder kunnen om beter te worden.

Tijdens het seizoen van Regioruis zijn er vier voorronden. Deze beginnen meestal in januari en iedere maand is er een voorronde. De winnaar van iedere voorronde komt in de finale.  De 5e ronde is een wildcardronde waarin bands die net niet genoeg jurypunten hadden om direct naar de finale te gaan, nogmaals een kans krijgen om op te treden en een finaleplaats te bemachtigen. De finale is tijdens het Anywavefestival in Poppodium Brogum in Zierikzee. Tijdens de finale wordt de winnaar van RegioRuis bekend en wint € 250,- en een optreden in Poppodium Brogum in Zierikzee.

 

Om deze voorrondes te kunnen organiseren hebben we een werkgroep nodig.  Deze werkgroep bestaat uit jongeren die muziek leuk vinden, het leuk vinden om samen te werken of gewoon nieuwsgierig zijn naar het project Regioruis. Daar zijn we super blij mee, want zonder hen kunnen we niet alles regelen voor deze avonden.

 

RegioRuis kun je  volgen op:

 

Website: www.regioruis.nl  

Facebook: https://www.facebook.com/regio.ruis

Twitter : https://twitter.com/Regioruis