Kinderburgemeester

Tijdens de Verkiezing van Kinderburgemeester 2016-2017 is Juliëtte van de Giessen uit Bruinisse gekozen tot nieuwe Kinderburgemeester van Schouwen-Duiveland.

 

Ieder jaar in oktober wordt de verkiezing voor een nieuwe Kinderburgemeester gehouden. In 2016 vond de verkiezing van een nieuwe Kinderburgemeester plaats op woensdagmiddag 19 oktober in het Gemeentehuis van Schouwen-Duiveland in Zierikzee. Acht kandidaten hebben zich opgegeven en wilden kans maken op het plekje naast Burgemeester Rabelink. De kandidaten hebben zich opgegeven en dat deden ze ieder op een creatieve manier. Filmpjes, PowerPoint presentaties, geschreven brieven, foto’s vol ideeën en overtuiging waarom juist zij kinderburgemeester moesten worden. 

 

De Kinderburgemeester zal een jaar lang op pad gaan en diverse evenementen bezoeken en toespraken houden. Het ontvangen van Sinterklaas in Zierikzee, het openen van een straô-feest of een lint doorknippen bij de kinderkledingbeurs zijn allemaal activiteiten die op het programma kunnen staan van de Kinderburgemeester.

 

De gebeurtenissen van de Kinderburgemeester zijn te volgen via de website www.facebook.com/KinderburgemeesterSchouwenDuiveland

 

Uitnodigingen voor de aanwezigheid van de Kinderburgemeester kunnen gemaild worden naar r.sneek@smwo.nl